Vastuullisuus

Oma Design on sitoutunut olemaan hiilineutraali ja ympäristöystävällinen koulukuvausyritys. Teemme jatkuvasti vihreitä päätöksiä, sillä haluamme turvata kuvattavien lasten ja nuorten tulevaisuuden puhtaassa ympäristössä. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat keskiössä kaikessa toiminnassamme. Pyrimme tuottamaan kuvat mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja jakamaan tietoa ympäristön merkityksestä asiakkaillemme. Tavoitteenamme on, että voimme jatkossakin ylpeänä jatkaa kuvausperinnettä tuleville sukupolville.

Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Vuodesta 2015 lähtien Oma Designin kuvatuotanto on ollut ylpeä Ekokompassi-ympäristösertifikaatin haltija. Ekokompassi auttaa meitä tunnistamaan ja parantamaan toimintamme ympäristövaikutuksia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tämä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä tarkastetaan säännöllisesti kolmen vuoden välein.

  • Huomioimme ympäristönäkökohdat ja -vaikutukset liiketoimintamme suunnittelussa.
  • Pyrimme tehostamaan asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme ympäristömyönteisyyttä.
  • Suosimme yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä, jotka toimivat ympäristöpolitiikkamme mukaisesti ja joilla ympäristöajattelu on myös osana liiketoimintansa strategiaa.
  • Käyttämämme valokuvapaperit, paperit ja paperista valmistetut tuotteet ovat kaikki FSC-sertifioituja tai niillä on PEFC-sertifikaatti.

Otamme huomioon ympäristölainsäädännön vaatimukset toiminnassamme ja pyrimme seuraamaan lainsäädännön tulevia muutoksia. Tuotantoprosessissamme etsimme jatkuvasti parempia menetelmiä vähentääksemme materiaalin hävikkiä. Jätteiden lajittelu ja kierrätys ovat keskeisiä osia tuotannossamme. Lisäksi suosimme toimituksissamme hiilineutraaleja kuljetusvaihtoehtoja, kuten Postin Green -palveluita.

Ekokompassi

Uuden sukupolven ympäristöystävällinen kuvanvalmistus

Vuonna 2019 Oma Design otti käyttöön mullistavan menetelmän valokuvien valmistuksessa Suomessa. Käytämme HP Indigo -tuotantolaitetta, joka mahdollistaa kuvien valmistamisen ilman kemikaaleja, välttäen näin ympäristölle haitalliset jätteet, jotka ovat tyypillisiä perinteisessä valokuvanvalmistuksessa.

Tämä kemikaaliton prosessi siirtää väriaineen suoraan valokuvapaperille, eliminoiden ongelmajätteen ja hiilidioksidipäästöjen syntymisen. HP Indigo on suunniteltu kestävyyttä silmällä pitäen, ja sen osat ovat kierrätettäviä käytön jälkeen.

Olemme sitoutuneet ympäristövastuuseen ja seuraamme säännöllisesti kuvatuotantomme hiilijalanjälkeä. Vaikka nykyaikaiset tuotantomenetelmät ovat vähentäneet hiilijalanjälkeämme, teemme yhteistyötä PuuniOy:n kanssa kompensoidaksemme päästömme istuttamalla metsää Suomen joutomaille. Lisäksi tarjoamme verkkokaupassamme hiilinegatiivisia tuotteita, joiden hiilijalanjälki on ylikompensoitu, varmistaen entistä ympäristöystävällisemmän valinnan asiakkaillemme.